دائم نقطه فکوس تغیر می کند و در نهایت سوژه را از دست می دهید؟ گاهی هم اتوفکوس به موقع عمل می کند و در نتیجه می بینید که خطا داشته و عکس شما وضوح ندارد؟ این اتفاقات نا امید کننده در عکاسی متداول است اما به راحتی قابل کنترل است.
اگر شما به طور رایج با اتوفوکوس دوربین خود مشکل دارید ؛ این مطلب ۸ مورد از شایعترین مشکلات در زمان استفاده از اتوفوکوس دوربین و روشهای برطرف نمودن آنها را برای شما بیان می کند .
۱ – لنز شما نیاز به کالیبراسیون دارد
اگر لنز دوربین شما به طور مرتب در نقطه ای جلوتر یا عقب تر نقطه تعیین شده فوکوس را انجام می دهد ؛ باید توجه داشته باشید که لنز شما نیاز به کالیبراسیون دارد .
این یک مشکل حاد و جدی نیست و به آسانی قابل برطرف شدن خواهد بود . نمایندگی تعمیرات کانن
برخی از دوربین ها دارای یک فرایند داخلی برای کالیبره کردن مجدد لنز می باشند این حالت را به نام AF fine-tune یا AF Micro Adjust در دوربین های عکاسی می توانیم پیدا کنیم .
برخی از گزینه های نرم افزاری مثل LensAlign and FoCal نیز برای برطرف نمودن این مشکل وجود دارند .
۲ – کثیف شدن سنسور های اتوفوکوس :
شاید تا کنون تصور می کردید که در درون دوربین شما فقط یک سنسور در پشت آینه دوربین وجود دارد اما مجموعه ای از سنسور ها وجود دارند که در قسمت کف دوربین واقع شده اند .
این سنسور ها سنسورهای اتوفوکوس هستند و کثیف شدن آنها باعث از بین رفتن دقت فوکوس در دوربین شما می شود. این مشکل زمانی حادتر می شود که شما در محیط های کم نور و یا در محیط های کم کنتراست عکاسی می کنید .
به طور معمول توصیه می شود در زمانهایی که دوربین دارای پس فوکوس یا پیش فوکوس است ؛ دوربین خود را به صورت دوره ای به مراکز مجاز تعمیرات ارایه داده و سنسور های اتوفوکوس آنرا گردگیری نمایید .
۳ – اشتباه در تعیین مود اتوفوکوس :
یکی از شایعترین مشکلات در به دست آوردن فوکوس و تصاویر شارپ ؛ آن است که عکاس از مود اشتباه برای اتوفوکوس استفاده می کند .
به عنوان مثال در هنگام عکاسی از سوژه هایی مثل پرندگان که دارای حرکت سریع هستند ؛ در زمان مواجه شدن با حالت بلور در صحنه ؛ در اولین اقدام می بایست AF mode را بررسی نمود .
در صورت انتخاب یک حالت به جز AF-C یا Continuous Servo AF ؛ در به دست آوردن فوکوس از سوژه دچار مشکل خواهید شد .
۴ – محدوده اتوفوکوس خاموش است
نقاط زرد یا قرمز اتوفوکوس را می شناسید . این نقاط همیشه در جایی که نقطه فوکوس تعیین می شود ؛ موجود نخواهند بود و این بدان معناست که در این شرایط جایی به جز محدوده اتوفوکوس دوربین را برای قرار دادن نقطه فوکوس تعیین کرده اید .
۵ – بازتاب حرارت
در هوای به شدت گرم یا در تابش شدید نور آفتاب ، بازتاب و انعکاس حرارت یک مشکل جدی خواهد بود .
با گرم شدن هوا و مخلوط شدن آن با هوای سرد ؛ حالتی از اختلاف تراکم هوا به وجود می آید و این حالتی است که موجب اختلال شدید در سیستم اتوفوکوس دوربین خواهد شد .
این مشکل در زمان استفاده از لنز های تله فتو بسیار شایعتر خواهد بود و از این روی راه حال مشکل آن خواهد بود که در زمان خنک تر شدن هوا اقدام به عکاسی نمود .
۶ – کثیف شدن کنتاکت های لنز :
کنتاکت های انتهای لنز و کنتاکتهای موجود در درون بدنه دوربین در صورت کثیف شدن بر عملکرد اتوفوکوس دوربین و لنز تاثیر گذار خواهند بود .
برای تمیز کردن آنها و رفع عیوب اتوفوکوس لنز حتما به مراکز تعمیرات دوربین مراجعه بفرمایید .
۷ – استفاده از تکنیک نامناسب در زمان عکاسی
در صورت عدم تسلط بر سوژه و محیط و تکنیک های عکاسی با دوربین ؛ بلور شدن تصویر یک امر رایج خواهد بود .
استفاده از سرعت شاتر نامناسب , عدم توانایی در تعقیب سوژه ؛ عدم تسلط در کنترل لرزش های دوربین و … از جمله علل مشکل در به دست آوردن فوکوس مناسب خواهند بود .
۸ – سوژه سخت/ سنسور اشتباه
سوژه های سخت و انتخاب سنسور نا متناسب نیز موجب اشکل در به دست آوردن فوکوس دوربین خواهند شد .
نقطه مرکزی اتوفوکوس دوربین به طور معمول حساسترین نقطه برای به دست آوردن فوکوس است و بیشترین قدرت فناوری اتوفوکوس بر روی این نقطه قرار داده شده است .
هر اندازه که از نقطه اتوفوکوس مرکزی دور شویم از دقت و قدرت نقاط اتوفوکوس کم می شود .
بنابراین در شرایط عکاسی در محیط های کم نور و یا سوژه های کم کنتراست ،این مشکل به همراه انتخاب سنسور نامناسب به وجود می آید .
منبع: ایده آل