۱۰ نکته راجع به عکاسی مستند

عکاسی مستند

بیان کردن داستان از طریق عکس هایتان را شروع کنید: در این مطلب می خواهیم ۱۰ نکته راجع به عکاسی مستند بگوییم تا با استفاده از آنها بتوانید با استفاده از آنها به شکلی جدید از سوژه های جذاب عکس های مستند بگیرید… چه تازه شروع به عکاسی دیجیتال کرده اید و چه به دنبال اشتیاق جدیدی در عکاسی می گردید، ۱۰ نکته موجود در این مطلب به شما کمک می کند تا در عکاسی وارد مرحله ای جدید بشوید.

۱- بیان داستان

از عکاسی به عنوان راهی برای بیان داستان استفاده کنید. ابتدا باید سوژه خود را انتخاب کنید، که می تواند سخت ترین قسمت این کار باشد. قبل از اینکه به کشور های دور دست سفر کنید، سعی کنید ایده های خود را در نزدیکی خانه خود تمرین کنید. این تمرین می تواند از زحمت های زیاد در اداره باشد یا لذت بردن از انجام کار مورد علاقه یک فرد. شما در نزدیکی خود داستان های جذاب بسیاری پیدا خواهید کرد.

۲- کمی تحقیق کنید

حتی اگر داستانی که می خواهید بیان کنید به علاقه و خانه شما نزدیک باشد، باز هم باید کمی درباره آن تحقیق کنید. راجع به چیزی که می خواهید با عکس بیان کنید تصمیم بگیرید. راجع به این تصمیم بگیرید که آیا می خواهید داستان را با یک عکس بیان کنید و یا می خواهید با مجموعه ای از عکس ها داستان را بیان کنید. یک Photo essay ( مجموعه ای از عکس ها که یک موضوع را نشان می دهند ) می تواند به توضیح بیشتر راجع به سوژه شما کمک کند.

۳- سبک خود را انتخاب کنید

به این فکر کنید که چطور می خواهید عکس بگیرید و این که می خواهید در نهایت عکس شما به چه شکل باشد و چه حسی به بیننده بدهد. می خواهید عکس نهایی رنگی باشد و یا سیاه و سفید؟ آیا می خواهید تنها از نور طبیعی در عکس هایتان استفاده کنید و یا می خواهید نور خشن فلاش را به تصاویر اضافه کنید؟ کمی برنامه ریزی در این زمینه عکس ها را یکنواخت و به هم مرتبط نشان می دهد. برای الهام گرفتن و پیدا کردن ایده های خوب و آشنا شدن با عکاسی مستند می توانید به مسابقات عکاسی مستند در اینترنت نگاهی بیاندازید مانند عکس بالا که توسط Phil Charnock گرفته شده است، و یا عکسی که در ابتدای مطلب قرار داده شده که توسط Ho Lee گرفته شده. این دو عکس از عکس های انتخابی در مسابقه عکاسی مستند سایت Digital Camera World در سال ۲۰۱۱ هستند.

۴- آماده باشید

وقتی راجع به روش و سبک عکاسی خود به نتیجه رسیدید باید از داشتن وسایل لازم برای عکاسی با این سبک و روش اطمینان حاصل کنید. احتمالاً لازم نباشد که تمام وسایل خود را برای عکاسی به همراه داشته باشید، سعی کنید تنها وسایل مورد نیازتان را با خود حمل کنید. از داشتن لنز مناسب با فاصله کانونی مناسب اطمینان حاصل کنید، و قبل از حرکت از خود بپرسید «آیا به سه پایه نیاز دارید؟»، «آیا باتری دوربین شما کاملاً شارژ است؟»، «آیا باتری زاپاس برای فلاش اکسترنال و حافظه اضافه برای دوربین دارید؟» نگذارید کمبود امکانات، عکاسی شما را خراب کند.

۵- اجازه بگیرید

خیلی خوب است که قبل از عکاسی اجازه بگیرید، مخصوصاً اگر می خواهید از افرادی عکس بگیرید که مشغول انجام کار های روزمره خود هستند. برای آنها توضیح دهید که چه کاری می خواهید بکنید و معمولاً با استقبال سوژه و همکاری او مواجه خواهید شد، بر عکس اگر به صورت مخفیانه بخواهید عکس بگیرید و متوجه شما بشوند احتمالاً با شما برخورد خوبی نخواهند داشت و از شما می خواهند که از آنها عکس نگیرید. اگر می خواهید یک پروژه طولانی مدت داشته باشید باید سعی کنید با سوژه های خود رابطه صمیمانه ای برقرار کنید تا بتوانید در نهایت نتیجه خوبی داشته باشید.

۶- عجله نکنید

معمولاً بهترین عکس های مستند حاصل یک پروژه طولانی مدت هستند، پس سعی کنید عجله نکنید و همه عکس ها را یکجا نگیرید. اگر وقت محدودی را در یک مکان خاص داشتید سعی کنید زمان بیشتری بخرید و با حوصله و آرامش عکاسی کنید.

۷- از عکس های خود نسخه پشتیبان یا Backup بگیرید

یکی از مهمترین کار هایی که یک عکاس دیجیتال باید انجام دهد، اطمینان داشتن از امنیت عکس هایش است. به محض برگشتن از عکاسی، عکس های خود را روی کامپیوتر شخصی خود بریزید و برای اطمینان از، از بین نرفتن فایل ها از آنها Backup بگیرید و آنها را در جای امن دیگری مانند هارد اکسترنال و یا DVD کپی کنید. سعی کنید این Backup ها را در آدرس های جداگانه ای بر روی کامپیوتر اصلی خود قرار دهید.

۸- عکسهای خود را ویرایش کنید

حال که عکس های شما در جای امنی هستند می توانید آنها را ویرایش کنید. اگر عکسهای خود را با فرمت RAW گرفته اید می توانید تغییرات بیشتر و با کیفیت تری در زمینه رنگ، نور و تضاد نوری با استفاده از برنامه های هوشمند و قدرتمندی مانند Adobe Photoshop Camera Raw انجام دهید. برای پروژه عکاسی مستند، قاعدتاً نباید بخواهید تغییرات زیادی روی عکس اعمال کنید. تنها تغییرات کوچکی روی رنگ و نور و یا تبدیل عکس به سیاه و سفید برای تأثیر بیشتر کفایت می کند.

۹- به نحوه نمایش آثار خود فکر کنید

وقتی پروژه خود را تمام کردید، فکر کنید که چطور می خواهید این پروژه را به نمایش بگذارید. اگر یک مجموعه ای از عکس دارید، می توانید آنها را چاپ کنید و در یک نمایشگاه آن ها را به نمایش بگذارید، یا شاید بهتر باشد عکس هایتان را به صورت یک کتاب چاپ و عرضه کنید.

۱۰- از بهترین عکاسان درس بگیرید

Magnum Photos یک موسسه عکاسی است که توسط Robert Capa، Henri Cartier-Bresson، George Rodger و David Chim Seymour درست بعد از اتمام جنگ جهانی دوم تأسیس شد. بعدها این موسسه به یکی از مهمترین موسسات عکاسی در دنیا تبدیل شد. می توانید به سایت این موسسه بروید و در قسمت In Motion عکس های اعضای موسسه را به همراه نظرات مربوط به آن عکس ببینید.

 

منبع: Lenzak

Verified by MonsterInsights